Hévíz

A kisváros valóban egy ékszerdoboz. Már a Hévízre vezető úton megcsodálhatjuk a természet kincseit, a Véderdőt, amelynek fái árnyékot nyújtanak a városba érkezők fölé. A fák, a zöld növényzet, a hévízi tó mellett húzódó Schulhof sétány virágszőnyege mesés világot tár elénk. Egy világot, ahol kedvesek az emberek, a vendéglátók, nincs sietés, rohanás, csak nyugalom. Látszik, hogy ide a vendégek pihenni járnak. 

Hévíz a csodálatos melegvízű hévízii-tó által ismert, melyben télen nyáron, időjárástól függetlenül lehet fürödni. A kipárolgó pára, a víz simogató érintése, a tavat körülvevő zöld fák látványa és a vízben úszó tavirózsák a szemnek, a léleknek és a testnek egyaránt nyugtató, gyógyító érzés. 

Aki Hévízre érkezik pihenni, akár rövid wellness pihenésre, akár hosszabb gyógykúrára, szüksége van a szórakozásra, lelki feltöltődésre. Ezt szolgálja a Hévízzel összeépült Egregy városrész borozósora. Azok, akik szeretnek sétálni, lassú 30 perces sétával érhetik el a három utcából álló egregyi borozósort, ahol hangulatos kis pincék, szőlőültetvények várják a szórakozni vágyókat. Borozgatás, zsíros kenyér, magyaros ételek, zene garantálja az élményeket. 

Akik viszont nem a sétát választanák a hosszú útra, a városban jár a Dotto kisvonat, melyre bárhol felszállhatunk, hogy a végállomásig elvigyen bennünket. 

Hévíz nevezetességei között említést érdemel a Városi Muzeális Gyűjtemény, a római kori ásatások az Attila utca végén (ahol apartmanházunk is található), valamint a román stílusú templom, mely Egregyen található. 

A városban rendszeresen szerveznek programokat, borfesztiválokat - ezekről folyamatosan a hévízi programok oldalon olvashatnak információkat-, hogy a nyaraló, pihenő vendégek valóban jól érezzék magukat és a testi gyógyulás, felfrissülés mellett szellemi, lelki feltöltődésben is részük legyen. A délutáni séták alatt majd Önök is meglátják, milyen jó beülni egy-egy kis kávézó teraszára és nyugalomban nézni a kisváros életét. 

Legyen a vendégünk Hévízen!